Project Description

עיצוב דירת פנטהאוז, 5 חדרים, במזכרת בתיה

מבית פרטי וכפרי – לדירת פנטהאוז רחבת ידיים ומודרנית

הלקוחות שלי גרו במשך שנים ארוכות בבית פרטי בן 3 קומות במזכרת בתיה, שם גידלו וחינכו את ילדיהם, עד שכל אחד מהילדים פנה לדרכו, הקים משפחה, והקן התרוקן. אמנם בסופי השבוע הבית היה שב מתמלא בהמולת אורחים, משפחה וצחוקם המתגלגל של הנכדים, אבל ביומיום נותרו  שניהם בבית גדול מאוד, עם 3 קומות ומדרגות…

הם פנו אלי ממש בתחילת הדרך לאחר שרכשו את הדירה מהקבלן של הפרויקט. דירת פנטהאוז בעלת חמישה חדרים, מרווחת ומוצפת באור טבעי ומוקפת במרפסות שמש, שהיה צריך להתאים אותם לרצונות הלקוחות ולסגנון ולאורח חייהם. מעלית פרטית מכניסה אותנו מקומת הכניסה של הבניין ישירות למבואת הכניסה של הבית.

כבר מההתחלה היה ברור לי שכבית פתוח ומכניס אורחים, לשטח המחיה המשותף בבית – סלון, מטבח, פינת אוכל – יש חשיבות עליונה בתכנון. מטבח גדול ומרווח עם אי גדול שיהיה אפשר לבשל ולארח בו זמנית, פתוח לחלל הסלון ופינת האוכל, זו הייתה הדרישה הראשונה והחשובה ביותר, ואכן נקודת הפתיחה של תכנון ועיצוב הבית הזה התחילה מהמטבח. המטרה הייתה לאפשר בו כמה שיותר מקומות אחסון, שטחי עבודה נוחים, תכנון ארגונומי ויעיל. בקיצור – לתכנן מטבח שעיצוב, נוחות ופונקציונליות משמשים בו בחפיפה אחת.

תכנון ועיצוב הדירה כלל התייחסות לכל אחד מחללי הדירה: החלל מתכנון המטבח, מיקום פינת האוכל והסלון, ותכנון כל אחד ואחד מחדרי השינה בבית ומחדרי הרחצה. תהליך התכנון והעיצוב כלל בחירה של כל חומרי הגמר בבית, מריצופים דרך חיפויי קירות וכלים סניטרים, ריהוט, תאורה ועד תכנון פריטי נגרות נבחרים בבית – כגון חדר העבודה המשותף לשני בני הזוג.

את הפרויקט התחלנו בתוך תקופת הסגרים של הקורונה, בה התברר יותר מכל הצורך במרחב עבודה ביתי. את חדר העבודה תכננתי עם שתי עמדות עבודה, לו ולה, ומקום, הרבה מקום לספרים הרבים שהם אספו עם השנים. גם חדר שירותי האורחים לא נותר לבדו בחישוב הזה, ומדף ברזל ייעודי עוצב במיוחד לספרי קריאה מתחלפים, גם בחדר החשוב הזה….

לתכנון ועיצוב התאורה בבית, יש חלק משמעותי מאוד בעיצוב הבית הזה. יש מינון מעודן בין גופי תאורה שקועי גבס, וחלקם אף נסתרים בהנמכות התקרה בדירה זו, ובין גופי התאורה הדקורטיביים היורדים מהתקרה. מעל האי הגדול במטבח הורדתי 10 גופי תאורה מעודנים מאוד במראה, שמנקדים מהאוויר את כל משטח העבודה והאירוח, ויחד עם זאת כמות גופי התאורה פה לא מכבידה על נראות החלל.

בבית 3 חדרי רחצה מרכזיים וחדר שירותי אורחים. כל אחד מהם עוצב בסגנון אחר ובבחירת אריחים המותאמת לו: חדר הרחצה בסוויטת ההורים עוצב בסגנון חדר מלון בוטיק, בבחירה מוקפדת של אריחים למראה אלגנטי וקלאסי. חדר הרחצה הכללי – עם האריחים הכחולים – הוא חדר הרחצה המשמש את הנכדים בעיקר. חדר הרחצה בסוויטת האירוח הנוספת, עוצב בגוונים מונוכרומטיים של שחור ולבן-מט, במראה על זמני.

ומילה אחרונה על בחירת הריצוף בבית. נטיית הרוב, היא לבחור באריחים בהירים. לבית הזה נבחרו אריחים בעליי גוון אפור כהה, עם טקסטורה ומראה אבן טבעית. התוצאה הסופית היא מאוד מרשימה וייחודית. לכן גם בחרתי בחיפוי אבן צפחה שחורה לקיר הטלוויזיה והקמין גז בסלון. החיבור בין נראות החומרים, נותנת מראה עמוק ואלגנטי לכל חלל הבית.

מוזמנים לצפות בתמונות בהנאה.

צילום: סוזי לוינשטיין – צילום פנים ואדריכלות.

לפרויקטים נוספים

אהבתם? ספרו לחברים!