דינמיקה עיצובית כאורח חיים 2017-11-22T08:44:43+00:00

Project Description

דינמיקה עיצובית כאורח חיים 

עיצוב בית פרטי, 6 חדרים, במזכרת בתיה

אני גאה להציג בפניכם פרויקט נוסף שלי: שיפוץ ועיצוב בית פרטי במזכרת בתיה. מדובר בבית קרקע בין שתי קומות ובו שישה חדרים, המארח את חמש הנפשות שבבית – זוג הורים ושלושת ילדיהם הבוגרים. את הבית הם רכשו מדייר קודם, וכשנכנסו הבינו שעליהם לבצע בו כמה וכמה שינויים, כדי שיעניק להם תחושה של בית – הבית שלהם.

בני הזוג ביקשו שאעצב עבורם בית בסגנון מודרני, אך שאדע לשמר בו תחושת חמימות והרמוניה, ללא מראה מנוכר. הם ביקשו עיצוב בגוונים בהירים וניטרליים, אך שאדע לתת את הטאץ’ שלי בעזרת נקודות צבע חמימות בפינות שונות בבית.

המשימה העיקרית שלי כמעצבת, הייתה לעצב ולסגנן מחדש בעיקר את אזור האירוח והסלון של הבית ואת קומת הכניסה. כחלק מ"ירושת" בעלי הבית הקודמים, בקיר הטלוויזיה שבסלון נקבעה נישת גבס שאי אפשר היה להתעלם ממנה, עם פתחים מרובים. הקיר שבגב הטלוויזיה היה צבוע בצבע צהוב חלמון. מדובר בקיר עם נוכחות בולטת מכל פינה בבית, שעולה עד לקומת החדרים. בתמונות האחרונות במקבץ שלמטה, תוכלו להתרשם ממראה הבית לפני. מאחר והיה לנו תקציב מוגדר מראש, החלטתי לסגור את רוב פתחי הנישה, ולחפות את כולה באבן ציפחה טבעית. השימוש באבן טבעית, יצרה מראה אלגנטי מאוד ומרשים לכל החלל, וטקסטורת האבן הטבעית,הוסיפה חמימות לכל אזור הסלון. אבן הציפחה חוזרת גם בחיפוי שולחן הסלון, העומד במרכז החלל.

עמוד תמיכה בסלון ונישה נוספת במטבח, חופו באבני בריקים המשלימים למראה הריצוף בבית ומשלימים למראה קיר הטלוויזיה עם חיפוי אבן הציפחה.

בני המשפחה העדיפו לוותר על פינת האוכל הסטנדרטית, המקובלת כמעט בכל בית ובית. במקומה, הם ביקשו שאעצב עבורם פינת אירוח והסבה נוספת, בסמוך לסלון. לעיצוב פינה זו נבחרו פרטי טקסטיל צבעוניים בטקסטורות מעניינות. גם ספת רביצה שתוכננה על ידי במיוחד עבורם הוצבה במקום, ועליה הונחו כריות רבות ונוחות במיוחד. שני שולחנות עגולים מזכוכית צבעונית גם כן מוסיפים לתחושה השמחה, אך הרגועה, ההרמונית והמחבקת.

פריטי הריהוט בפינה זו וגם בסלון נבחרו כך שיאפשרו דינאמיות בחלל הפתוח שבקומה הראשונה – ממש כפי שביקשו בני המשפחה. כך, הם יכולים לשנות, לגוון ולחדש כל הזמן, להחליף בין הרהיטים השונים ולשנות את מראה הסביבה הזו מתי שירצו. את שאלת האירוח סביב שולחן בימי חג ובשבתות פתרתי בכך שרכשנו קונסולה הנפתחת לכדי שולחן אירוח. ביום-יום היא משמשת כפינת עבודה בין החדרים שבקומה השנייה, וכשצריך לארח – היא מורדת למטבח והופכת לחלק בלתי נפרד מהשולחן שמרכזו, מה שמאפשר אירוח של עד 18 איש. דינמיות כסגנון חיים.

הקומה השנייה היא קומת החדרים. את חדרה של הבת עיצבתי בגווני סגול מעושנים ורכים, במראה רומנטי רך. את חדרו של הבן עיצבתי במראה אורבני וגברי, כבקשתו, עם פלטת צבעים מונוכרומטית של שחור, לבן וגראז'.

סוויטת ההורים היא בעצם שני חדרי שינה שחוברו לכדי סוויטה אחת. לאורך כל עבודת העיצוב נשמר בחדר האיזון בין גוונים בהירים וניטרליים של הרהיטים, של גופי התאורה, של הטפט ועוד – לבין צבעי מוצרי הטקסטיל הרבים שהונחו בחדר.

בבית זה תכננתי ועיצבתי מספר פריטי נגרות ובהם: מזנון הסלון באורך 3.6 מ (שחוזק לקיר עם זרועות מיוחדות ובלתי נראות), ארונות חדרי השינה בחדרי הילדים, וכל עבודות הנגרות בסוויטת ההורים: ספסל אחסון וישיבה, שידת מגרות לאחסון נעלים, שידת מגירות מתחת לטלוויזיה, ועוד. בכל אחד מחדרי הבית נעשתה בחירה מדויקת של וילונות, גופי תאורה, ופרטי סטיילינג ואקססוריז. מחשבה ותכנון עד הפריט האחרון.

אתם מוזמנים לצפות בתמונות בהנאה!

מראה הבית לפני תחילת השיפוץ והעיצוב מחדש

נישת הגבס בסלון לפני השיפוץ ועיצוב הבית:

הנישה בסלון. כך זה נראה לפני השיפוץ

כך נראה הבית מדלת הכניסה. לפני תחילת השיפוץ

ואחרי השיפוץ:

_ORT8747_copy

במקום פינת אוכל – פינת הסבה ואירוח נוספת בסלון:

לפני

אזור שהיה מיועד לפינת אוכל

ואחרי

_ORT8874_copy

סוויטת ההורים – מראה לפני ואחרי השיפוץ ועיצוב הבית מחדש

לפני (כאן אני בצד בשלב המדידות…)

חדר השינה הזוגי חדר שינה זוגי לפני המהפך

ואחרי

_ORT9051_copy

הסלון – לפני ואחרי תהליך השיפוץ ועיצובו מחדש

לפני

מראה הסלון לפני השיפוץ

ואחרי

_ORT8894_copy

לפרויקטים נוספים
 
WhatsApp chat