Project Description

עיצוב בית פרטי במרכז הארץ

תהליך תכנון, שיפוץ ועיצוב מחדש של בית פרטי, בן 30 שנה, במרכז הארץ

החיים שלנו מאוד דינמיים. שניה מצמצתם, וכבר הילדים מתגייסים לצבא, משתחררים, ויוצאים לדרכם. הבית משנה פתאום את מהותו. הקן התרוקן. זו הזדמנות נהדרת לחדש, לרענן, לשנות ולעצב מחדש את הבית, כך שיתאים לסגנון החיים החדש שלכם.

זה בדיוק היה הסיפור מאחורי פנייתם של בני הזוג אליי. בית פרטי רחב מידות, במיקום נהדר במרכז הארץ. הילדים עזבו את הבית. ולראשונה מזה 30 שנה מאז בנייתו – סוף-סוף מצאו בני הזוג את הזמן המתאים לא רק לחדש ולשפץ את הבית, אלא גם לאפיין מחדש מרחב המגורים, לשנות את מהות החדרים, לשפץ את כל מה שנדחה כל כך הרבה שנים מכוח האנרציה, בקיצור: שיפוץ כללי מאלף ועד גג.

הבית כלל:

קומת כניסה: מבואת כניסה, פינת אוכל, מטבח, סלון רחב ידיים, חדר שירותי אורחים וגרם מדרגות העולה לקומת המגורים.

חצי קומה: יחידת ההורים, שכללה חדר שינה, חדר ארונות, חדר רחצה.

וקומה שניה: קומת חדרי השינה של הבנות שבגרו, הכוללת שלושה חדרי שינה, מרפסת המקשרת בין שני חדרים, וחדר רחצה נוסף.

השיפוץ שהתבקש כלל למעשה את כל הבית לא יוצא מן הכלל, כולל שינוי ועדכון מערכות החשמל והתאורה, אינסטלציה, מערכות מיזוג אוויר ועוד.

בקומת הכניסה הוחלף הריצוף כולו, הוחלפו ויטרינות וחלונות. תכננתי בבית זה 2 פרטי נגרות מרכזיים: אחד הוא המטבח רחב הידיים, והשני –  קיר הטלוויזיה בסלון.

כל שיפוץ, קטן כגדול, מתחיל מכאב אחד שמציק. בעיה שלא טופלה, או לא נפתרה מעולם. בבית זה, הדבר הראשון שאמרה לי בעלת הבית, זה שאין לה מספיק תאורה מספיקה בקומת הכניסה, ובמטבח גם לא תאורה יום רגילה. בתכנון הבית במצבו טרום השיפוץ, במטבח היו שני חלונות צרים וארוכים, שלא הותירו אפשרות לאור יום שוטף להיכנס לתוך המטבח שתמיד היה נראה לה חשוך ומדכא. 2 חלונות גדולים נפתחו בחלל זה –

והשינוי היה מיידי. יש חשיבות עצומה לאור יום שיכנס וישטוף את הבית. המטבח עצמו תוכנן בהתאמה אישית לדרישות הלקוחות שלי, והוא גם מסתיר מערכת מיזוג אוויר בחלקו העליון של הארונות הגבוהים.

גם בסלון – קיר הטלוויזיה תוכנן על ידי כך שיספק מענה גם למזנון טלוויזיה, לטלוויזיה עצמה, לספריה וגם… להסלקה של מזגן אנכי המיועד לאזור הסלון. מאחר וזה בית בן 30 שנה, התקרה לא אפשרה הנמכת גבס להעברת תעלות מיזוג. לתלות את המזגן על הקיר – לא היה נותן מענה חינני ונכון לחלל זה. לכן, בתכנון קיר הטלוויזיה, מאחורי 2 דלתות בצד ימין, מוסתר מזגן אנכי המיועד לסלון. תיאום בין אנשי המקצוע, בין איש מערכות המיזוג, לקבלן המבצע ולנגריה המבצעת – הובילו לפתרון החכם והנכון לחדר המגורים הזה.

כמו-כן תכננתי גם חיפוי קיר דקורטיבי, המותאם לעיצוב קיר הטלוויזיה, בקיר הסמוך לפינת האוכל.

בקומת הכניסה וגם בחדר השינה הזוגי ובחדר הרחצה הזוגי, הותקנה מערכת של חימום תת רצפתי.

כל החדרים, כולל חדרי הרחצה, עברו שיפוץ כללי ועיצוב מחדש.

בחדר השינה הזוגי, השינוי הבולט הנוסף הוא, שביטלתי את חדר הארונות הקטן והחשוך שהיה שם. ברגע שפתחתי את קירות החדרון הזה אל תוך חדר השינה, נוצר מרחב מאפשר יותר לתכנון של ארון בגדים בהתאמה אישית, שמקומות האחסון והאפסון בו היו גדולים יותר מחדר הארונות הקודם.

חדר הרחצה הזוגי, עבר מהפך מקצה לקצה והותאם בסגנונו האלגנטי והקלאסי למראה יחידת השינה הזוגית. הג'קוזי שהיה שם, ושכבר לא היה רלבנטי ושמיש, פונה לטובת מקלחון רחב ידיים ומפנק יותר.

אני יכולה לספר עוד על הבית הזה, שהיה לי העונג והשמחה לתכנן ולעצב מחדש. כל התהליך נעשה בהרמוניה שלמה עם בעלי הבית. בעל הבית, שהוא בעצמו נגר מקצועי (נגריית קאולי), ביצע את עבודות הנגרות לתכנון שלי, למטבח ולארון הבגדים ביחידת השינה הזוגית.

ספקים נבחרים בפרויקט:
תאורה: אלפינה גופי תאורה
פרקטים בחדרים, דלתות פנים, טפטים, וילונות בכל הבית: דומוס , ראשל"צ.
ביצוע קיר טלוויזיה וחיפוי קיר בסלון: נגריית ספיר המופלאים.
אריחים וחומרי גמר לבית: עוז קרמיקה.
צילום: בן רוטשטיין

מוזמנים לצפות בהנאה בתמונות של הבית המשופץ.
תוכלו למצוא את גלריית התמונות לפני השיפוץ בהתגלגלות מטה.

לחצו פה לראות את הבית לפני שיפוץ

לפרויקטים נוספים

אהבתם? ספרו לחברים!