דינמיקה של בית בשינוי: על תהליך של שיפוץ, עיצוב מחדש והום סטיילינג לדירה משפחתית ברחובות

אני רוצה להציג בפניכם פרויקט נוסף שלי, שמדבר על הדינמיקה של בית בשינוי: תהליך של שיפוץ, עיצוב והום סטיילינג, לדירת משפחה, 5 חדרים, בעיר רחובות.

בני הזוג א' ביקשו לשנות את מראה דירתם. הם גרים בדירה כבר למעלה מ-20 שנה, כשלמעשה מרגע כניסתם לבית ועד למועד תחילת השיפוצים בבית, לא עברה הדירה שינויים משמעותיים כאלו או אחרים. השנים עברו, החיים הדינמיים, כמו בכל בית ובית, הובילו לשינויים ולחידושים מבורכים, הילדים גדלו, הבית התרוקן, ובני הזוג הרגישו שהגיע הזמן לעדכן, לרענן, לשנות ולחדש את מראה הבית.

כך נראה המרחב השיתופי בבית, הסלון ואיזור פינת האוכל והמטבח, לפני שהתחלנו בתהליך:

___¿_נ_פ__פ___£_ץ_ƒ__£_____ש

הבית עבר תהליך של שיפוץ ועיצוב מחדש שכלל:

שיפוץ כללי בכל הבית – כולל עבודת טיח על הקירות וצביעה מחדש של כל הבית החלפת כל דלתות הפנים בבית החלפת ריצוף בשלושת חדרי השינה בבית (והוצאת שטיח מקיר לקיר, ש"כיכב" בחדרים…). תכנון, שיפוץ ועיצוב מחדש של שני חדרי רחצה וחדר שירותים אורחים שבירת קיר מפריד בין המטבח לסלון ו"פתיחת" המטבח לכדי חלל משותף עם הסלון ומבואת הכניסה תכנון ועיצוב מטבח מחדש. תכנון ועיצוב פרטי נגרות בכל הבית (כל ריהוט חדר השינה, מזנון וויטרינה בסלון, ריהוט חדר העבודה, ארונות מטבח). רכישת ריהוט חדש לכל הבית ורכישת גופי תאורה לכל הבית. הום סטיילינג כולל לכל הבית.

האתגר היה למעשה לעשות לבית "קפיצת דור": להוביל את מראה הבית מבית שעוצב בשלהי שנות ה-80 לעיצוב עדכני, אך חף מטרנדים. בני הזוג ביקשו בית במראה אלגנטי ורענן, סגנון קלאסי שקט, ובעיקר ביקשו אווירה שתשרה רוגע והרמוניה בבית. הם ביקשו שנקפיד לשמור ככל הניתן על חללים "מאווררים", לא להכביד בריהוט, עיצוב בקוים שקטים. יחד עם זאת, הם ביקשו שנביא לידי ביטוי אוספים שאוספת בעלת הבית, כמו אוסף בובות העמים שלה, שנדאג לתצוגה של כלי פורצלן וקריסטל שהיא אוספת במשך השנים, וניתן מקום לעבודות הרקמה שהיו תלויות על קירות הבית, ולאוסף צלחות הקיר שלה- גם בעיצוב החדש.

לכאורה זה נשמע דבר והיפוכו…. קלאסי, אלגנטי, מודרני ושקט מול אוספים של כלים, צלחות, עבודות רקמה, חפצים…. אז איך עושים את זה בלי לאבד כיוון? בלי שדבר ישתלט על דבר?

בבקשה (הקלקה כפולה על התמונה, ותוכלו לראות אותה בגדול):

הסלון

5

6

כמה מלים על חשיבותו של שטיח בסלון: בבתים בהם הסלון, פינת האוכל והמטבח חוברים לחלל ציבורים משותף, השטיח תוחם למעשה את אזור הישיבה בסלון. הוא מייחד אותו. בחירה מדויקת של שטיח יכולה להוסיף עומק, רובד נוסף, לעיצוב הסלון. השטיח נותן דגש נוסף לריהוט בסלון.

7

מזנון תלוי לרוחבו של קיר הטלויזיה, תוכנן ועוצב על פי הזמנה מיוחדת. שתי ויטרינות זכוכית מהוות מקום לתצוגה חולפת של בובות עמי הארצות אותן אוספת בעלת הבית.

8

9

ויטרינה במראה קלאסי ועל זמני, עם דלתות זכוכית, מאפשרת תצוגה לכלי הפורצלן, הזכוכית והכסף אותם אספה בעלת הבית במשך השנים. חלקה התחתון של הויטרינה משמש לאחסון כלי בית נוספים.

4

מדפים פתוחים מעל המזנון מאפשרים המשך תצוגה חולפת ומשתנה, לפי מצב הרוח, של אוספיה של בעלת הבית. עבודות ה"קרושה" היפהפיות של בעלת הבית מוסגרו במסגרות מעודנות ומוצגות אף הן בסלון.

2

בעיני, חשוב מאוד להביא לידי ביטוי תחביבים ואוספים של בעלי הבית. פה בא לידי ביטוי הום סטיילינג במיטבו: לדעת לבחור נכון מבין כל האוספים את אלו שייטיבו עם מראה הבית. לדעת את השילובים הנכונים. המדויקים. לדעת להביא לידי ביטוי את עולמם הפנימי של בעלי הבית.

11

מבואת הכניסה לבית:

במבואת הכניסה בחרתי כמקום לתצוגת אוספים נוספים של בעלת הבית: חלק מעבודות הרקמה שלה, ואוסף צלחות פורצלן שהיא אוספת. לקונסולה במבואה תפקיד כפול: ביומיום היא משמשת כקונסולה רגילה, מקום בו ניתן להניח את מפתחות הבית. כשיש אורחים, היא נפתחת לשולחן המאפשר ישיבה לעוד כ-10 אורחים, וניתן לחברה לפינת האוכל שבחרתי לבית זה. יופי ופונקציונאליות.

מטבח ופינת אוכל:

בעלת הבית ביקשה מטבח פתוח, בהיר ובעיצוב מודרני. את הצבעוניות המעודנת שבסלון, בחרנו להביא לידי ביטוי בבחירת אריחי קרמיקה דמויי בריקים, שבחרנו למטבח. אלו אותם הגוונים החוזרים בכל המרחב המשותף בבית.

13

בעלי הבית, ביקשו שהאי שבמטבח יהיה בגובה שולחן ממוצע, שיאפשר לשניהם לשבת בגובה רגיל. חלק משטחו התחתון של "האי" משמש כמגרות איפסון ואחסון, וחלקו האחר מאפשר ישיבה האחד מול השני.

14

מבחר מאוספי הקרמיקה וכלי זכוכית וינטג'ים של בעלת הבית, מוצגים ככלים שימושיים גם בעיצוב המטבח המודרני.

15

בחרנו בשולחן עגול לפינת האוכל בבית. מבחינה ויזואלית, זה נותן תחושה של שולחן קטן יותר ושל מרחבים פתוחים יותר.

10

מבט אל יחידת ההורים:

ליחידת ההורים רכשנו מיטה מתכווננת. שידות הלילה, גב המיטה ושידת האיפור – תוכננו, עוצבו והוזמנו במיוחד אצל נגר מקצועי. לחדר השינה ביקשו בני הזוג מראה רך עם נגיעות קלות של וינטאג'.

20

21

גופי התאורה שבצד המיטה ומעל שידת האיפור הם פריטי וינטאג' אמיתיים, שנרכשו אצל יוסי מנורות קמחי בשוק הפשפשים.

17

18

19

מבט אל חדר הרחצה ביחידת ההורים:

22

מבט אל חדר הרחצה הכללי בבית:

23

שני חדרי הרחצה המרכזיים בבית, כולל חדר שירותי האורחים, עברו שיפוץ ייסודי שכלל החלפת אינסטלציה, בחירה חיפויי קיר וקרמיקות, תכנון ועיצוב ארונות רחצה ועוד.

מבט את חדר האורחים:

אחד מחדרי הבית הוסב לחדר אורחים. מקום בו יוכלו הנכדים לבוא ולהתארח, לשחק, מקום בו יוכלו לצפות בטלויזיה. מחדר שהיה עמוס בפרטי ריהוט שונים, הפכנו אותו לחדר אורחים מזמין וחם:

24

25

חדר העבודה של בני הזוג:

בני הזוג, אוהבים לשבת אחד לידי השני גם כשהם עובדים בבית על המחשב. הם ביקשו יחידת עבודה אחת המאפשרת להם לשבת ביחד. הם ביקשו גם פינת ישיבה נוספת לקריאה ומקום אחסון לספריים רבים שהם אספו בבית כדי לייחד את חדר העבודה, בחרתי בטפט בעל צורות גיאומטריות.

26

27

אוסף נוסף של בעלת הבית, מבחר מגנטים ממקומות שונים בעולם, מצא את מקומו על לוח מגנטי שנרכש במיוחד לשם כך (ולא עוד על המקרר…) ומשמש כעת כאלמנט קישוטי נוסף בחדר. כורסת ההסבה שבחר זה, היא אחת משתי פרטי רהוט יחידים, אותם ביקשו בעלי הבית להשאיר. בחרתי להם בדי ריפוד חדשים ועדכניים, כך שיתאימו גם לפלטת הצבעים (במקרה זה – ) של חדר העבודה. מאחר והריהוט בחדר העבודה נבחר על טהרת הצבע השחור, בחרתי לשבור מעט את השחור על ידי "זריקות" צבע של טורקיז, הבאות לידי ביטוי גם בבד הריפוד של הכורסה, וגם בוילון שבחרנו לחדר העבודה.

28

זו דוגמת הטפט שבחרתי לחדר העבודה. גם בחדר העבודה בחרתי להציג חלק מאוספי הכלים של בעלת הבית, כאלו שישתלבו נהדר עם פלטת הצבעים והטקסטורה של הטפט.

עבודתנו הסתיימה. פרויקט נוסף "שוחרר" לדרכו בברכת הדרך ומלוא האהבה.

ולמשפחת א' היקרה, אני מקדישה את השיר הבא – זו אותה האהבה, (תקליקו פעמיים)  של אריק איינשטיין. זה אותו הבית אליו נכנסתם לפני למעלה מ-20 שנה, רק כמו באהבה, הוא צמח. הוא פרח. הוא התחדש והתרענן. הוא מוכן לשנים הבאות שיבואו עליו ועליכם לטובה. ואני מאחלת לכם את מלוא ההנאה מהבית החדש, מגלגולו החדש של הבית שלכם. שתמשיכו לאהוב ולכבד וליהנות האחד מחברותו של השנייה.