איך עושים בית? ואיך עושים חדרים יפים?
פרויקט שיפוץ ועיצוב דירת מגורים בנס ציונה – חלק ב'
בפוסט הקודם שלי כאן בבלוג, הצגתי תהליך שיפוץ ועיצוב מחדש של כל החללים המשותפים בבית משפחת מ' בנס ציונה. הראיתי לכם את המהפך המדהים שעבר הסלון, פינת האוכל, פינת העבודה החולשת על שניהם, מבואת הכניסה ועוד…. גם חדרי השינה של בני הבית עברו שיפוץ ומהפך עיצובי מהקצה אל הקצה.
בבית גרים כאמור זוג הורים ושני ילדיהם הבגירים. הבת, אז הייתה לפני גיוס לצבא, והבן – בן 22, אחרי שירות צבאי ושנייה לפני שטס למסע נוסף בעולם. גם ההורים וגם ה"ילדים" ביקשו עיצוב שקט ורגוע. כזה שיתאים גם לפלטת הצבעים שבחרנו בשאר חדרי הבית, שתהיה המשכיות הרמונית בין החללים הציבוריים לפרטיים, ושעדיין – לכל חדר יהיה את ייחודו, על פי אופיים של דייריו.
עבודות השיפוץ כללו: התקנת פרקטים בכל החדרים, החלפת חלונות לחלונות חשמליים, החלפת מזגנים, צביעה ושיפוץ כללי בכל החדרים.
יחידת ההורים
זה היה מראה יחידת ההורים לראשונה:
לא כל פרויקט מחייב קניית ריהוט, בבחינת "הכל מהניילונים". אני תמיד בעד להסתכל בקיים. לבחון. לשאול. במקרה זה, בעלי הבית ביקשו להישאר עם הריהוט הקיים בחדר השינה, וביקשו רק שאתן את הטאץ' הנכון לכל המתרחש מסביב.
חדר השינה של ההורים, כפי שאתם רואים בתמונות למעלה, הוא חדר לא גדול במיוחד ובו היה גם חדר ארונות. חדר הארונות היה צפוף, לא מאוורר ומקומות האחסון בו לא שימשו את בעלי הבית במלוא הפונקציונליות שהיו נחוצים להם. בתור פעולה ראשונה, החלטנו לבטל למעשה את חדר הארונות, לשבור את הקירות ולייצר בהזמנה מיוחדת שני ארונות קיר העומדים האחד מול השני.
(פה בתמונה, הצלמת אורית אלפסי, שצילמה את הפרויקט בסיומו, מצלמת את הנישה של הארונות החדשים).
השינוי הזה, למעשה פתיחה של שני קירות לא גדולים וביטול חדר ארונות לא שימושי במיוחד, יחד עם צביעת החדר מחדש, ריצוף ותאורה מותאמת בין שני הארונות, יצרו תחושה של חדר גדול יותר. מעין סוויטת הורים. מראת גוף בקיר שבין הארונות נותנת תחושה של חלל גדול יותר. הארונות החדשים הוזמנו במיוחד, כך שנוצרו למעשה מקומות אחסון יעילים ונגישים יותר מאשר מקודם.
לקיר גב המיטה בחרתי בטפט בגוון כחול פטרול מעושן בדוגמה מעודנת של עלים. וילונות רומיים הולבשו על החלונות החדשים. "מנורת הקבלן" שכיכבה בחדר כגוף תאורה תלוי במשך יותר מ-13 שנה, הוחלפה בשעה טובה בגוף תאורה עם אהיל זכוכית רקוע ומעודן, שהוסיף טאץ' וינטאג'י לחדר.
בקיר יצרנו פינת תמונות משפחה, עם מיטב הזיכרונות של המשפחה ממסעות וטיולים שונים שערכו ברחבי תבל. לכל תמונה יש את הסיפור שלה, והרגע המרגש ביותר היה לתלות אותן, אחת אחת, כשבעלת הבית עומדת לצדי ומתארת בפניי את הסיפור שמאחורי התמונה, הרגע המיוחד בו היא צולמה… אני משערת שקיר תמונות כזה, מלא רגש ועוצמות, יכול להוות מקור לאנרגיות טובות ואהובות בחדר שינה כזה.
מראת שידת האיפור הוחלפה במראה חדשה, מוזהבת ודקת מסגרת. גוף תאורה וינטאג'י שנרכש בשוק הפשפשים, נתלה מעל מראת האיפור. כך יצרתי מראה מעודן ורך יותר לחדר. מנקודת הצילום נראה כאילו המראה היא מול המיטה, אך לא כך. המראה תלויה בקיר הנגדי למיטה, בצד.
תראו מה שהום סטיילינג נכון יכול לעשות. שימוש נכון באלמנטים דקורטיביים כשברקע קיר טפט…. יצרנו מראה מעודן, שקט, הרמוני. כל מה שחדר שינה זוגי צריך שיהיה בו: זכרונות טובים, אנרגיות ברוכות, אווירה רגועה והרמונית.
חדר לבן ה- 22
בן ה- 22 ביקש בעיקר שנעזוב אותו בשקט… מה היו ההנחיות שלו?
1. אוספים. שכל האוספים שלו יבואו לידי ביטוי בחדר. מדובר באוספים של אבני נוי. אוספים של בקבוקי שתיה וכוסות שתיה (ברמן הבחור).
2. תחביבים: צילום. הוא ביקש שהצילומים שלו יוצגו בחדר. ובעיקר צילום של זיו קורן שרכש באחת התערוכות ושהוא מאוד מחובר אליו ומהווה לו להשראה, שכמובן מצאנו לו מקום של כבוד.
3. סדר. מראה נקי. מראה בוגר, לא מצועצע ובעיקר …נו… גברי.
לאחר התקנת הפרקט בחדר, בחרתי לצבוע את הקיר אשר ממול הדלת בגוון חמים יותר, המשתלב עם הריהוט שבחדר.. הוצאנו מהחדר את כל מה שאני קוראת לו "ריהוט סדרתי" של חדרי נוער. אחת הטעויות לדעתי בעיצוב חדרי ילדים ונוער, היא הבחירה בריבוי מקומות אחסון. אינני מזלזלת בחשיבותם של מקומות אחסון בחדרים, אבל לעיתים כאשר רוכשים "סטים" תואמים של שולחן + ספריה + ארון + מדפים מאותו הסט, המראה שנוצר הוא דחוס לעייפה. "אווררנו" מעט את החדר והוצאנו פרטי ריהוט לא שימושי וכזה שמכביד על מראה החדר. הזזנו את ארון הבגדים כך שיעמוד בהמשך לשולחן העבודה בחדר – במקום מול המיטה, וכך המשכנו:
לחדרו של בן ה- 22 בחרתי בפלטת צבעים מונוכרומטית-אורבנית. שילוב של גווני אפור, שחור, חום ונגיעות קלות של כחול. מזנון משנות ה-60 שנרכש בשוק הפשפשים, חודש ונצבע מחדש, והעמדנו אותו כעת במקום הארון. המזנון מאפשר תצוגה של האוספים הפרטיים. קולאז' של תמונות מצילומיו של בן ה-22, נקבע מעל המזנון. בחרתי במסגרות שחורות כדי ליצור מצד אחד מראה דרמטי ומצד שני ליצור אחדות, אל מול הצבעוניות הנובעת מתוך הצילומים.
וויתרנו על מדפים ועל ספריה כבדה שעמדה בחדר ורק היותה מוקד לבלגן… השארנו רק את מה שהיה בו צורך שימושי ורלבנטי. עשיתי שימוש בריהוט קיים. לפעמים שינוי במיקום של רהיט בחדר או בחלל, הוספת כסא חדש לפי סקאלת הצבעים שבחרנו לחדר, מיקום נכון של חפצים… יכולים במהירות לשוות מראה רענן, נקי ומסודר לכל חדר.
חדר לבת ה- 18
כך היה מראה החדר לפני תחילת הפרויקט:
גם בחדרה של הבת ערכנו שינויים רבים: בקיר הכתום בחדרה הייתה קיימת נישה לא ברורה שסגרנו. גם בחדר זה התקנו פרקטים, החלפנו לחלונות חשמליים, ופרט למיטה – הוצאנו למעשה את כל ריהוט הקודם שהיה קיים. את דלת הכניסה הזזנו ממקומה, החלפנו את מיקום הארון, אשר היה ממוקם מול המיטה. הזזת פתח הדלת ממקומה קדימה, יצרה עבורנו מספיק מקום לארון גדול עם דלתות הזזה, המשמש גם כארון בגדים וגם לאחסון ציוד המסעות של המשפחה. הארון הוזמן אף הוא בהזמנת מיוחדת.
בת ה-18 ביקשה אף היא חדר רגוע. לא נשי מדיי, לא מצועצע, מראה שקט ונקי עם נגיעות קלות של וינטאג'. לקיר המרכזי בחדר, בצד המיטה, בחרתי בטפט מעודן בדוגמת גלויות וינטאג' ישנות. הגוונים הכחולים שבטפט השתלבו גם בשאר הבחירות הטקסטיל שבחרתי לחדר, אם זה בבחירת כיסוי המיטה, צבע הכורסה הקטנה בחדר, הוילון הרומי שהולבש על החלון החדש, כריות הנוי שעל המיטה, ועוד. משאריות שנותרו מהטפט, עשיתי שימוש חוזר בלוח מגנטי שרכשנו לחדר. מדובר בלוח מגנטי רגיל שנרכש באיקאה. הדבקתי עליו את שאריות הטפט ויצרנו גם לוח לתליית פתקים ותזכורות בצד שולחן הכתיבה, וגם אלמנט קישוטי נוסף לחדר, המתחבר למראה הרך שבחרנו לחדר.
שידת הלילה הקטנה בצד המיטה, הייתה סיפור התאהבות חד משמעי הן מצדי והן מצד הלקוחה שלי. השידה נרכשה אצל בשמת גל. מעבר לכך שהיא מיוחדת מאוד במראה ושונה מכל שידת לילה אחרת (וגם חיפשנו משהו שהוא "אחר"), היא מאוד התאימה לסגנון שבחרנו לחדרה של הבת.
את שולחן העבודה ואת הקונסולה שנבחרה לפינת האיפור, בחרנו אצל יניב משוק הפשפשים. מעל פינת האיפור תלינו מראת איפור עגולה ומנורת קיר מעודנת מזכוכית, אשר גם היא נרכשה בשוק הפשפשים אצל יוסי מנורות קמחי. השילוב ביניהן יצר מראה מדויק ומעודן לחדר.
מראת גוף עם מסגרת שחורה נתנה את הטאץ' האחרון לחדר. את כורסת ההסבה הקטנה רכשנו מקסטיאל as is.
אז ככה בדיוק עושים חדרים יפים. שואלים. מקשיבים. פותחים את הלב. שימוש מדויק באביזרי סטיילינג לחדרים יכול להוסיף למראה ולקו העיצובי שבחרנו לחדר. מקווה שאהבתם.
אני בטוחה שגם אתם חולמים על חדר החלומות שלכם, על בית החלומות שלכם. חולמים. רוצים. אבל לא בדיוק יודעים מהיכן להתחיל – אז למה אתם מחכים? בתהליך קצר ותכליתי ובליווי צמוד שלי אפשר לעשות זאת.